2022-07-20

Meghívó!


Egy fogyókúra története
(...mert a "GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK" ezt is tudják.)

Bevezető >>> Indul a "buli"! >>> Egy kis referencia >>> Kezdődjék a kísérlet >>>  Összegzés >>> Attila beszámolója >>> Hozzáfűznivalóm a "kísérlethez" 

Bevezető

Az elmúlt évek során nagyon sokan kerestek meg. Ki ezért, ki azért. Volt aki gyógyulni akart, volt aki fogyni, volt aki a depressziójából kereste a kiutat, és volt olyan is, aki csak boldog akart lenni.

Volt időszak, mikor egy perc nyugtom sem volt, mert ha valahol megláttak, váltani akartak pár szót velem, de láttam, hogy a következő ember már várja, hogy mikor áll fel akivel beszélek, hogy odajöhessen és beszélhessen velem.
Voltak, akik képesek voltak külföldről eljönni, nagy utat tettek meg, csak hogy beszélhessenek velem.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem esett jól az egómnak. Örömet okozott, ha segíteni tudtam. El sem tudom mondani, milyen jó érzés volt számomra például a lelkileg megfáradt, depressziós embereket kihúzni a gödörből, vagy látni egy arcot amely egy pillanatra megvilágosodik a beszélgetésünk alatt. Még ha csak egy rövid időre is, de elég ahhoz, hogy átértékelje az életét, és lerakja félelmeit, aggodalmait egy kis időre, csak mert tudtam olyat mondani, ami engedte vele másként láttatni az életet, csak mert találkoztunk párszor, vagy váltottunk pár szót.

Az elmúlt években „leültem megpihenni”. Igyekeztem félretenni mindent, mert elvesztettem a családomat, mondván, hogy számomra mindenki fontosabb, mint a családom. Ami igaz, az igaz. Két életet éltem egyszerre, és szinte csak aludni jártam haza. Az egyik nap elmentem buszt vezetni, a másik nap pedig az alapítvány tette ki az életemet.

Nagyon érdekes ám az élet! Amikor már mindent elvesztettem, és úgy gondoltam, halálba zabálom magam, jókat eszek - gondolván miért ne -, megfogalmaztam magamnak egy utolsó kívánságot.

Most már csak egyetlen egy dolgot szeretnék. Istenem, kérlek küldj még egyszer valakit, aki engem szeret olyannak amilyen vagyok, és akit én is szerethetek. Nem vagyok templomba járó típus, még csak vallásos sem.

Az Erős Győző névhez híven, meg is teremtődött, amire vágytam. Ígéretem az volt, ha még egyszer az életben jön valaki, aki szeret, nem hagyom magára. Úgy gondoltam, kaptak az emberek eleget tőlem (nagyképű vagyok mi? :) ), meg arra is rájöttem, mennyire tökéletes a világ, úgy ahogy van.
Ennek ellenére nem hagy nyugodni a vérem, és nem tudok megülni a fenekemen, hiába kaptam meg, amit kértem. Új, szerető, békés családot, amelyért mindent megteszek maradék erőmmel.

Akik ismernek, tudják, hogy maradéktalanul őszinte vagyok, nem félek kimondani gondolataimat, és azt is tudják, hogy amiket elmondok, úgy is történtek, még ha lehetetlennek is hiszik legtöbben.
Így aztán, amikor arról a hangról beszélek, amely nem egyszer szólalt meg életemben a fejemben, nem néznek bolondnak.

Az élet, a sors, az Isten, de legfőképp én – mindegy minek nevezem – elhozta amit kívántam.
A Nőt, akit szerethetek, és aki szeret olyannak, amilyen vagyok. Amikor először találkoztunk, és jött velem szembe, csak ennyit mondott a „hang”: „Itt van életed Ajándéka.”
Mintha csak egyfajta fizetség lenne mindazért, amit másoknak adtam, mindazért, amit tenni igyekeztem, és tettem társaimért, akikben csak magamat láttam.

Kedvesem nem hogy elfogadott olyannak amilyen vagyok, de unszolt is, hogy tegyem azt, amit szeretnék, mert csodálta múltamat, tevékenységemet. Egy év eltelte után már olyan hálával és köszönettel tartoztam Neki mindazért amit kaptam, hogy azt nem is tudom kifejezni. (Bár elmondása szerint ezt ő fordítva gondolja.)
Úgy éreztem, hogy érzelmileg egy év alatt többet kaptam, mint exemtől 25 év alatt.
Soha nem beszéltem róla, és nem is fogok többet. Ő tudja, hogy miért.

Hogy miért meséltem el mindezt?

Arra gondoltam, képesek ezek a sorok hitet és reményt adni másoknak, és hogy e bevezető után meghívjalak Téged is, hogy kísérj figyelemmel egy kísérletet. Mert ha megteszed, saját szemeddel láthatod, mire is képes az általam csak „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”-nak nevezett étel.

A lényeg röviden: Indul egy „buli”.

Bemutatom „élőben” a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” hatását egy emberen, aki 132 kg-ról kíván lefogyni.

Itt, és most meghívlak Benneteket egy „kísérletre”. Bemutatok egy 14 napos kísérletet, amely fogyókúrának indul.

Valójában ez a kísérlet, nem kísérlet, mert én tisztában vagyok a végeredménnyel. Inkább csak bemutatom, mivel lett egy vállalkozó szellemű ember, aki ezt lehetővé teszi
Abban bízom, hogy kibírja, hiszen nem lesz könnyű feladat, annak ellenére sem, hogy egyáltalán nem kell éheznie. :)
Őszintén megmondva, ez több mint fogyókúra. Valójában nem is fogyókúra. Az ideális testsúly elérése - legyen az illető kövér, vagy túl sovány - csak egyfajta mellékhatása annak amire a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” képesek.

Valójában a testben zajló káros folyamatokat rakja rendben azáltal, hogy a bevitt tápanyag megfelelő. A szervezet meggyógyítja önmagát, mint ahogy a folyó is kitisztul, ha nem szennyezik tovább.
Ennek a táplálkozásnak a mellékhatása, hogy a testsúly ideális lesz, éhezés nélkül.
Az egészséges étel, nem feltétlenül ehetetlen is! És lehet guszta is!
Nézd csak! https://www.facebook.com/csak1bolond/photos

Valaki - egy nagyon kedves ember -, aki Svájcban él, meghívott magához némi beszélgetés után. Hallott rólam valakitől. Gondolom, kicsit utánam nézett interneten, aztán felkeresett, és kicsit összebarátkoztunk.
Azt kérte tőlem, tanítsam meg neki ezt a dolgot, mert 132 kg, és nagyon szeretne lefogyni.
Most itt vagyok Nála Svájcban. Nekem erre nem lett volna pénzem de - elmondása szerint - Neki nagyon megéri, hogy ellátást, szállást, kocsit, telefont, még költőpénzt is ad, de még kirándulni is visz bennünket. Nagyon izgatottan várta érkezésünket.

Nem bízott semmit a véletlenre. Mielőtt ezt az ajánlatot megtette, már kipróbálta az étrendet két hétig, és azt mondta, valóban fogyott és jól érezte magát az ételtől.
Nem titkolta, hogy meghívása nem önzetlenség, még akkor sem ha szimpatikusak vagyunk egymásnak.
Szeretné, ha ez alatt a két hét alatt megtanítanám Neki, hogyan is működnek a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”, és tegyem elé a napi ételt, mert leköti a munkája. Amúgy szeret főzni és utána már Ő Maga megoldja.

Fotót nem tudok feltenni Attiláról, a „kísérleti alanyról”, mert nem szeretne itt mások előtt, ilyen formában mutatkozni.
Persze ez még változhat, hiszen most míg itt vagyok, nem csak ételt fog kapni, hanem beszélgetést is, amely beszélgetések egyben lelki fröccsnek is beillenek, még akkor is, ha néha nem egyezik a véleményünk valamiről. :)
Amennyiben változik erről a véleménye, azt észreveszitek, mert fénykép kerül fel róla mégis.

Bízva kitartásában, arra gondoltam, hogy dokumentálom az egészet, mint egyfajta bemutatót, mire is képesek a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”, hiszen nem került kevésbe a mi vendéglátásunk.

Remélem tetszeni fog Neked is! :)


Egy kis referencia:

Kaposvári Életmódklub Tagoktól, mikor még ott éltem.

Ajkai Életmódklub Tagoktól.

 
Nem készült fotó az első napi ételről, így az archívumomból fogok majd egy képet betenni, ami megfelelően tükrözi a tényleges ételt.
„Botot” kapott, amit Magyarországon készítettünk még indulás előtt az útra magunknak. Azt kérte, hadd kóstolja Ő is meg.
Így aztán „Bot” lett nyers zöldéggel az első nap.
Érdekességként elmondom, de lehet, hogy ismétlem magam: Nem hagyok maradékot. Mindent feldolgozok. Ha máshogy nem, pl. pástétomnak.





Elteszem, mert nagyon jó vacsorára, vagy akár ebédre sok zöldséggel, pirítós kenyérrel.


Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.





- Ebédre „bot” és nyers zöldség szeletelve. A „bot” nem más, mint teljes kiőrlésű tönkölyliszt összekeverve vízzel, kis kókuszzsírral, reszelt káposztával, hagymával, zöldfűszerekkel, tésztává gyúrva, aztán kinyújtva tepsiben, és felcsíkozva, kisütve. Természetesen a „bot” tetszés szerint fűszerezhető: volt, hogy mángold levél volt benne meg medvehagyma, volt, hogy csalán. Bármit bele lehet sütni ami zöldségféle (előző maradékok elrejtése), csak le kell reszelni, vagy apróra vágni.



- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.




- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.



Fontos! (..., de nem kerül minden naphoz leírásra.) 
Attila a "GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK" fogyasztása folyamán, több mint 2,5 liter tiszta vizet iszik meg naponta, 2-3 decinként. Ezt jó, ha egész életében bevezeti. Nem csak Ő, mindenki. Étkezés után közvetlenül nem iszik, hogy ne hígítsa fel az emésztőnedveket, így jobb az emésztés. Ezért aztán evés előtt 15-20 perccel iszik, de az evést követő egy órában nem, hogy legyen ideje emésztődni az ételnek. Érdekességnek elmondom, hogy ezek az ételek egy óra alatt képesek lebontódni, míg a ma ismert ételek (hús, tejtermék, rossz összetétel) 3-6 órát gyötri a szervezetet, mire valami hasznosul belőle.

Természetesen a nap folyamán semmi mást nem visz be szervezetébe (legalábbis remélem), se kávét, se üdítőt, semmit!


2. Nap: 
Több fotó facebookon

Most a kísérlet alatt nem követjük a „gabonanaptárt”, ami meghatározza, hogy melyik nap milyen gabonát együnk, viszont ügyelek arra, hogy ami itt Svájcban, Attila kamrájában rendelkezésünkre áll gabona, az forogjon kellőképpen, hogy mindegyiknek az élettani hatása érvényesülni tudjon.

Akit érdekel hogy mi az a gabonanaptár, és hogy melyik nap melyik gabonát kell enni, az utánanézhet az „Iránytűben”, amely egy pontos leírás próbál lenni a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”-ról, azok élettani hatásairól, és egyéb hasznos dolgokról, mint receptek, elkészítési szabályok, szükséges alapanyagok, eszközök stb.

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva, típusonként egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre kókuszzsírral kikent tepsiben sült zöldség, olivaolajba áztatott fűszerekkel megkenve sütés előtt. Ehhez lencsés zabköret, amelyben 2/3 zab, 1/3 lencse, olivaolaj (utólag beletéve) és fűszer van. Valamint lencsepástétom, mely nem más, mint 1/3 zab, 2/3 lencse, fokhagyma, olívaolaj, kókuszzsír, sörélesztőpehely, és fűszerek összeturmixolva. Kicsit erősebb fűszerezést kap a pástétom, hiszen kenyérre fog kerülni később, vagy tésztára. Gondolom kitűnt, hogy az ételtuningolásra használt pástétom ugyanaz az alapanyag, mint a köret. Ez nem véletlen! Nem hagyok maradékot, mindent igyekszem feldolgozni. Ez részemről nem csak takarékosság, hiszen sok élelmiszert dobnak ki, de környezetkímélés is. Észrevehetted a pástétom és a köret arányát. Ugyanannyi gramm zab és pástétom lett feltéve főni, és több, mint amit megeszünk az adott napon. Ez nem véletlen, mert ha már feltettem főni, azt az energiát amit a főzés elvisz, felhasználom némi spájzolásra is. Miközben lassú tűzön fő a gabona és a lencse sós vízben, kiveszem a megfelelő pillanatban az aznapi étkezésre szánt mennyiséget mindkettőből, a többit még puhábbra főzöm, hogy könnyen turmixolható legyen. A pástétom üvegbe kerül, dunsztolás, és irány az éléskamra. Így, ha Attila vacsorát is akar még, ehet pástétomos, teljes kiőrlésű lisztből készült pirítós kenyeret (élesztő nélkülit). Jó mi? :)




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


3. Nap: 
Több fotó facebookon

Mai nap enyhe lesz, nem fog nyers zöldséget hatalmazni. Azért csinálom így, hogy minél több eséllyé legyen annak, hogy az alany nem hagyja abba a „kísérletet”, csak mert az agyára megy a nyers zöldség.

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre karalábé krémleves, növényi tejföllel, tönkölylepénnyel. A levesben 2/3-ad karalábé, 1/3 sárgarépa, 4 evőkanál vöröslencse, kókuszzsírban pirítva 2 fej hagyma, 5 gerezd fokhagyma. Van benne még, zellerzöld, petrezselyemzöld, lestyán, vegamix, adalékmentes só, és a végén hidegen sajtolt olívaolaj, sörélesztőpehely. A tejföl napraforgómagból készült. A lepény teljes kiőrlésű tönkölyliszt, víz só, kevés olivaolaj összetételű, és kókuszzsírral kikent serpenyőben lett kisütve, pirítva.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: „Kísérleti Alanyunk, Attila szabályt hágott át, amikor este hat után evett tegnap este, a mai napra szánt lepényből. Igaz, hogy akar este nyolcig is megengedtem, ha néha nem bírja, de már az is jócskán elmúlt.
Az nem kukacoskodás részemről, de ha lefekvés előtt nem emésztődik meg, belezavar a nyugodt pihenés, alvásba. Márpedig az alvás fontos.


4. Nap: 
Több fotó facebookon

Megint nehezebb nap jön. Nyers zöldségek lesznek a kajához. Bizony rágni kell, különben lesz gyomorfájás! :)

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre barnarizs babbal, nyers zöldségekkel. Az előző napi növényi tejföl lett öntetté hígítva, és befűszerezve, ez került a nyers zöldségsalátára.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: „Kísérleti Alanyunk, Attila szabályt hágott át, amikor azon kaptam, hogy kávét iszik. Igaz, hogy nem volt benne cukor, de édesítőszer az igen. Itt most nem térek ki arra, mit is okoz az édesítőszer, legyen elég, hogy testidegen anyag, nem szolgálja az egészséget. Attila nem csak fogyni akar, de szeretné, ha egészségügyi gondjai is megszűnnének, enyhülnének.

A kávé a koffein tartalma miatt lett kivéve az étrendből, ugyanis a koffein fejfájást okozhat, egyebek mellett. Rizikófaktornak számít, ugyanakkor nem életfeltétel. Sokan gondolják úgy, hogy a kávé felfrissíti őket, de ezt leginkább a beletett cukornak is köszönhetik. A cukornak, amit mi most nem használunk, mert szintén testidegen, denaturált anyag.

Itt most a fogyást nem úgy érjük el, hogy valamilyen tápanyagot megvonunk a szervezettől, hanem azzal, hogy megfelelő anyagból, megfelelő összetételű élelmiszereket fogyaszt Attila, megfelelő időben. A lényeg, hogy itt nem attól fogy Attila, hogy valamit megvonunk Tőle, mert az a fogyás betegséghez vezethet később. A természetes élelmiszerekkel viszont – nem éhezve –, a szervezet problémái is megoldódnak.

Attila megígérte, hogy nem iszik több kávét. :)

A másik amit észrevettem, hogy nem iszik eleget. Pedig ez nagyon fontos! Ígéretet kaptam, hogy erre is odafigyel. :)


5. Nap: 
Több fotó facebookon

Kicsit nehezebb napnak néz elébe Attila, mert megint a nyers zöldségeké a főszerep, de megbirkózik vele. Próbáltam figyelmeztetni hogy jól rágja meg az ételt, mert a darabosan lenyelt ételek, főleg a kemény zöldségek, és az egészben lenyelt gabonaszemek irritálják a gyomrot erősen. Ez Ő esetében ez még fontosabb, mert gyomorpanaszai vannak.

Attila mondta, hogy evett a múltban vega pecsenyezsírt, és nagyon finom volt. Kérdezte tudok-e olyant készíteni. Kicsit nagyképűen hangozhat, de én hoztam be az országba, akárcsak a gabonahúst, amit nem kellett volna. :) Tévedés volt részemről.
Már nem készítem. 
Igaz, hogy ez a zsír teljesen koleszterin mentes, de az egyik fő összetevője a pálmazsír, ami nem valami kedvező élettanilag, illetve rongálják miatta a pálmaerdőt. Még a kókuszzsír használatától is „bűntudatom van”, ami a másik fő összetevője a vegazsírnak. Nagy utat tesz meg idáig, ami környezet szennyezés, viszont nem ég meg sütéskor, így nem rákkeltő, mint az olaj. Próbálok keveset használni.

Elkészítettünk számára pár üveggel, annak ellenére, hogy csak élvezeti cikk. Nem volt nálam a recept, így fejből készölt, nem találtam jól ez az arányokat, de finom lett. :)

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből készült zöldséges lepény, nyers zöldségekkel, barnarizses babpástétom. A lepény liszt víz, kevés és aprított zöldségek keveréke, kókuszzsírral kikent serpenyőben kisütve. Minden zöldség szóba jöhet, ami belekerülhet a lepénybe, a burgonyán kívül. A nyers zöldségek: hosszában szelt sárgarépa, rebarbara, paprika. Zöld leveleken kívül (mángold levél, sóska levél, saláta, valamint egy darabka nyers karfiol. A pástétom, az előző napok valamelyikén készült, és dunsztolva lett eltéve.



- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: „Kísérleti Alanyunk, Attila megint szabályt hágott át, amikor kávét ivott.
Előző nap megígérte, hogy nem fog, viszont mégis lecsúszott egy kávé.
Nagyon fontos megjegyeznem, hogy ilyenek miatt nem érdemes feladni, ha valami hasonlóba kezdtek Ti is! Soha nincs elcseszve semmi, csak mert tesztek olyant ami nem a célt szolgálja. Maximum késlelteti a cél elérését.

Bízom abban, hogy Attila kitart, ha már egyszer így vendégül látott Kedvesemmel, és fiammal együtt erre a két hétre. Nem lehetett olcsó számára.

Személyi edző lettem. :)

Fontosnak tartom elmondani, hogy Attila egészsége sem valami jó, de az is rendbe jön ha kitart, ez biztos. :)



6. Nap: 
Több fotó facebookon

Mai nap megint enyhe lesz, nem lesz nyers zöldség az ebédben, igaz vacsorára nyeset fog rágcsálni Attila.
El kell mondanom, hogy az ételeket Attila számára az előző nap készítjük el, mert dolgozik, és viszi magával a munkába.

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre olivaolajos, bazsalikomos, olivabogyós, tojás nélküli, teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti tészta pirított zöldségekkel.
A spagetti tészta teljesen natúr, olivaolajba áztatott fűszerekkel (bazsalikom, oregánó, majoranna, só, bors) meglocsolva, amelyben a bazsalikom kapott nagyobb szerepet, illetve aprított olivabogyó darabok kerültek bele.
A pirított zöldség: kockára vágott hagyma, kápia paprika, cékla, cukkíni, sárgarépa, fokhagyma, mindez serpenyőben megpirítva kevés kókuszzsíron. Fűszerek: só, bors, bazsalikom, oregánó, kétféle fűszerkeverék őrlemény (a már felsoroltakon kívül ezeket tartalmazta: gyömbér, fokhagyma, szezámmag, kömény, fahéj, koriander, paprika, menta, chili, szerecsendió, kurkuma, paradicsompor, görögszénamag).
Külön lett megpirítva még felcsíkozott zellergumó kevés sóval, amelyet utólag szórtunk rá az ételre díszítésként.
Természetesen a jövőben nem fogom ennyire részletesen leírni, ez most egy kivételes alkalom volt. Mindenki ízesítsen a saját ízlése szerint, csak natúr fűszereket használjatok, ez a lényeg.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: „Kísérleti Alanyunk, Attila megint szabályt hágott át, amikor kávét ivott.
Előző nap megígérte, hogy nem fog, viszont mégis lecsúszott egy kávé.
Nagyon fontos megjegyeznem, hogy ilyenek miatt nem érdemes feladni, ha valami hasonlóba kezdtek Ti is! Soha nincs elcseszve semmi, csak mert tesztek olyant ami nem a célt szolgálja. Maximum késlelteti a cél elérését.
Bízom abban, hogy Attila kitart, ha már egyszer így vendégül látott Kedvesemmel, és fiammal együtt erre a két hétre. Nem lehetett olcsó számára.

Személyi edző lettem. :)

Fontosnak tartom elmondani, hogy Attila egészsége sem valami jó, de az is rendbe jön ha kitart, ez biztos. :)


7. Nap: 
Több fotó facebookon

Mai nap fasírt készült, nyers zöldségekkel. Immár egy kis vadnövény is került a zöldségek közé.
A fasírtból két tepsivel is készült, és a fagyasztóba kerül „ínségesebb” időkre, mikor majd nem lesz ideje ételt készíteni magának. Csak kiveszi a fagyasztóból, és grillsütőbe megmelegíti. Fontos, hogy nem mikróba! Oda nem szabad betenni ételt, mert nem kedvező a mikrohullám hatása az ételre!
Felkerült egy fotó ma azokról, amiket Attilának spájzoltunk be. Vega pecsenyezsír, kolbász ízű pástétom, zöldfűszeres, stb.
Ezek gabona, és hüvelyes alapú pástétomok többnyire. Finomak ám! :)

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre ganonahús fasírt, nyes zöldségek, zöld levelek. A fasírt összetétele rozs, hajdina, zabpehely, bab, valamint maradék rizs. Mert ugye nem pazarolunk. És természetesen fűszerek. aztán ezek tepsiben, sütőpapíron kisütve. Zöldségek: mángoldlevél, rebarbaraszár, fodros kel, piros paprika, sárgarépa, sóska, saláta, és vadnövényként gyermekláncfű levél.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: Attila ma reggel, megint kocogni ment. Nem semmi! :)
Elszántságát jelzi, hogy nyers levelet eszik most reggel, önszántából. Főleg gyermekláncfű levelét, mivel a gyomra igényli. A keserű ízű gyermekláncfű levél, nagyon sok esetben egyből enyhülést hozhat, ha a gyomor fáj.
Igaz, hogy a délelőtt a gyümölcsé, de kevés idő alatt felszívódik a levél, amit megeszik, és utána eheti a gyümölcsöt.


8. Nap: 
Több fotó facebookon

Mai nap Attila kívánsága egy kis leves. Sűrű krémlevesen kívül, nem igazán szoktam mást adni az embereknek, de most készítünk Számára egy jó sűrű zöldséglevest.
Azért hagyom ki a levest az étkezésekből a gyógyulni kívánók számára, hogy a lé, ne hígítsa fel az emésztőnedveket, mert nehezíti az étel lebontását.
Felkerült egy fotó ma azokról, amiket Attilának spájzoltunk be. Vega pecsenyezsír, kolbász ízű pástétom, zöldfűszeres, stb.
Ezek gabona, és hüvelyes alapú pástétomok többnyire. Finomak ám! :)


Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre Sűrű zöldségleves, hajdina betéttel. Pirított zöldségek, mángold szár, mángold levél, hagyma, fokhagyma, zeller, karalábé, karfiol, sárgarépa, lestyán, zöldfűszerek. Hajdina külön megfőzve, utólag adagonként beletéve a levesbe. A felvágott zöld leveleket lehetőleg nem hőkezelem, utólag van beletéve a még meleg levesbe a főzés végén, hiszen így is felpuhul.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: Attila ma reggel, megint kocogni ment. Nem semmi! :)
Attila kicsit elkeseredett, rossz közérzet miatt.
Nem csodálom, hiszen itt nem csak a fogyásról van szó. Az ötven kg. túlsúly, valamint a szervezetében zajló, az egészséget nem szolgáló folyamatok kicsit előrehaladottabbak, mint gondolja. Fáj a gyomra felül a gyomorszáj környékén. Legalábbis úgy látszik, a szerint, ahogy mutatja. Én nem vagyok íriszdiagnoszta, de van pár tippem. Attila hozzászokott a gyors evéshez, és bizony nem rágja meg eléggé az ételt. Erre folyamatosan figyelmeztetem Őt. A darabos ételek, főleg a kemény nyers darabok, könnyen irritálják a gyomot, miközben amolyan őrlő, perisztaltikus mozgást végez a gyomor.

Az is ide tartozik, hogy Attila kedvenc étele a sajt és tejtermékek, amiből rengeteget evett. Nos, mint a legtöbb embernek, igen csak savas a szervezete. A sav gyengíti, irritálja a nyálkahártyát (fel is lazítja, akárcsak a meg nem rágott ételdarabok.
Orvoshoz nem akar menni, amit meg is értek, mert ebben az országban drága mulatság, hiába élnek jól. Ugyanakkor magyarázat arra, hogy miért igyekeznek egészségesen étkezni a svájci emberek.

Amikor a gyulladásos, fekélyes folyamat lép fel, az bizony kellemetlen. Attila úgy gondolja, hogy már gyomorfekélye van. Nos, ez sanszos. Nem nyugtatta meg, hogy azt mondtam Neki, hogy bizony ez nem csupán betegség, hanem egy, a szervezetben zajló folyamat szakasza, melyet lehet diagnosztizálni gyomorsavtúltengésnek, aztán ha már lemarta a gyomorfalat, fekélynek, és ha nincs életmód változtatás, rák jön. A betegségek túlnyomó többsége a gyomorból indul ki, főleg a ma ismert, un. civilizációs betegségeké. Ha az életvitel marad ne várjunk változást, legalábbis ne kedvezőt.

A „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” képes rend berakni a szervezetet. Pótolja a hiányokat, és lebontja a többleteket.
A lebontási folyamat, akárcsak a lébőjtkúráknák, okozhat kellemetlen érzéseket az első időszakban.
Nem csak a fejfájás, a rossz közérzet jöhet szóba, melynek oka, hogy a vér szállítja a megfelelő helyre a szervezetben nem kívánatos, távozni készülő anyagokat, de maga a távozás módja is több fajta. Széklet, vizelet, izzadság stb.
Attila esetében a sok sajtnak köszönhetően, kellemetlen szagú izzadságszag jelent meg.

A fent említett dolgok, nem problémák ebben az esetben. Méregtelenítés folyik.
Mindenkit bíztatok arra, hogy ne adja fel ezek miatt az egészségre való törekvést, ha az a célja!
Igaz, nehéz megkülönböztetni, a méregtelenítés és a káros folyamatokat, de ha a bélflórák rendben vannak a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” az egészséget szolgálják.


9. Nap: 
Több fotó facebookon

A mai napon kicsit lazítok még Attilának. Pizzát kap. Persze, olyan pizzát, ami kissé jobban szolgálja az egészségét, még akkor is, ha szabályt szegek ma az ételpárosításban. Lesz paradicsom a pizzán, illetve frissen facsart citrom leve a vega ömlesztett sajtban.
Amúgy közérzete ma már okés volt. Kollegái észrevették hogy fogy, de sújt még nem írok, majd a két hét letelte után.
Terv szerint Attila folytatja amit elkezdtünk, de fiam marad itt vele, aki segíti elhatározását, hogy lefogy.

Ma nem mindennapi dologra szántam el magam. Le lett videózva, hogyan készül a pizza. Ennél több is történt, hiszen a hátralévő napok ételeinek elkészítését befogom mutatni. Legalábbis ez a terv.
Nem szeretem a videózást, nem is készült sok rólam, de most készült egy kis bemutatkozó videó, azt követi egy, a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”-at bemutató videó, és egy sorozat, mely a „kísérlet” többi napját mutatja be. Alanyunk nem lesz rajta, mert szégyenlős.
Ha vége lesz ennek a programnak, bemutatásra kerül a milyen volt, milyen lett. Legalábbis ez az ígéret Attila részéről. :)

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre Pizza, vega ömlesztett sajttal. Lusta vagyok leírni az egészet, így csak röviden ennyi: A tészta tejes kiőrlésű tönkölyliszt, víz, só keveréke. A feltét paradicsomszósz helyett, az általunk készített vega kolbászkrém, az ömlesztett sajt napraforgó magból készült. Majd a videón látni fogjátok. :)



- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: Attila vett be valami gyomorkímélőt, amit patikában vett. Az étel megrágása még nem nagyon megy, és bizony irritálja a gyomrot a meg nem rágott kemény zöldség és gabona.
Azért hajrá! Egy csata még nem a háború. :)



10. Nap: 
Több fotó facebookon

A mai napon Attila közérzete már rendkívül jó volt – elmondása szerint -, aminek nagyon örült, és persze mi is.
Ma nyers zöldségeket fog enni egy kis pirított gabonahús kockával és mártogatóssal.

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre pirított gabonahús kocka, nyers zöldségek és hozzá mártogatós. A gabonahús kocka – a még megmaradt fasirtból lett felkockázva és megpirítva. Ennek nincs nagy lényege most, csak mint élvezeti cikk szerepel a fűszerezettsége miatt. A hosszában felvágott zöldségek: zellergumó, karalábé és sárgarépa. Emellé kesudióból készült mártogatóst kapott, amelynek összetétele a vegatejfölé, pontosabban: kesudió 2 csészényi, 1 citrom leve, 2 púpos ek sörélesztőpehely, 2 ek olivaolaj, 2 csapott tk adalékmentes só, 1 ek vegamix, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma összeturmixolva.



- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: Attila ma is sportolt, kocogott egy kicsit, ami természetesen elősegíti a fogyását. Figyelemre méltó még az is, hogy úgy gondolta, most csak a zöldséget eszi meg a mártogatóssal. Ezzel nincs semmi probléma, jó döntés, nem gond, hogy most kihagyta a gabonát. Megjegyzem, hogy a zöldség ugyebár tisztít, de a gabona meg a napi energiát, az erőt biztosítja. Hál’ Istennek, ennek most nincs hiányában.


11. Nap: 
Több fotó facebookon

Ezen a napon nem mindennapi étel kerül Attila elé. Nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy megalkossam, egészségesebb formában azokat az ételeket, melyeket az emberek szívesen megesznek. Ma gyros lesz. Vega gyros.
Ennek a kajának ez érdekessége, hogy olyan formában tudtam elkészíteni, ami nagy mértékben az egészség szolgálatában maradt. Valóban táplál.

Ezt ette ma „Alanyunk”:


- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre vega gyros, növényi öntet. A gyroslap, melybe a töltelékek mennek, sima tönkölyliszt vízzel, és zöldfűszerekkel keverve, sütőlapon szétterítve, és átsütve annyira, hogy hajlítható maradjon. A gyrosöntet vegatejföl, kissé vízzel hígítva, friss kakukkfűvel, kaporral, és fokhagymagranulátummal keverve. A gyroshús főtt hajdinából, hidegensajtolt olívaolajból, és gyrosfűszerkeverékből készült. Egy kis íz fokozásnak, Oliva olajba gyrosfűszerkeverék lett beáztatva, amivel meg lett kenve kissé a gyroslap. A töltelékzöldségek: zsülien reszelővel leszelt uborka, sárgarépa, jégcsapretek, valamint, szelt lilahagyma, káposzta, salátalevél, piros kápia paprika, mángoldlevél, és préselt fokhagyma.
A fűszeres olajjal kissé megkent tésztalapra került a hajdinából készült gyroshús, a salátakeverék, aztán az öntet. Ezután a tésztával „bepelenkáztam” és összetekertem a töltelékeket, a két végét pedig alufóliával tekertem be. Középen, kissé ferdén kettévágtam, és már kész is volt. :) (Videó készült az ételről, ami elérhető lesz majd.)




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel:
Attila jól érzi magát a bőrében. :) Azt mondja, nagyon jó érzés, hogy semmije nem fán, van energiája. A kávé hiányzik Neki, de ellenáll. Még jó, hogy nem dohányzik. :)
Gondoltam, hogy ez lesz. A gyoros nagyon bejött Neki. :)
Annyira, hogy holnap is az lesz az ebéd. :)



12. Nap: Több fotó facebookon

Mivel összetételében a vegagyros elég jó, ízlett is nagyon Attilának, meg maradt is, így a mai napon is azt kap ebédre. :)

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre vega gyros, növényi öntet. A gyroslap, melybe a töltelékek mennek, sima tönkölyliszt vízzel, és zöldfűszerekkel keverve, sütőlapon szétterítve, és átsütve annyira, hogy hajlítható maradjon. A gyrosöntet vegatejföl, kissé vízzel hígítva, friss kakukkfűvel, kaporral, és fokhagymagranulátummal keverve. A gyroshús főtt hajdinából, hidegensajtolt olívaolajból, és gyrosfűszerkeverékből készült. Egy kis íz fokozásnak, Oliva olajba gyrosfűszerkeverék lett beáztatva, amivel meg lett kenve kissé a gyroslap. A töltelékzöldségek: zsülien reszelővel leszelt uborka, sárgarépa, jégcsapretek, valamint, szelt lilahagyma, káposzta, salátalevél, piros kápia paprika, mángoldlevél, és préselt fokhagyma.
A fűszeres olajjal kissé megkent tésztalapra került a hajdinából készült gyroshús, a salátakeverék, aztán az öntet. Ezután a tésztával „bepelenkáztam” és összetekertem a töltelékeket, a két végét pedig alufóliával tekertem be. Középen, kissé ferdén kettévágtam, és már kész is volt. :) (Videó készült az ételről, ami elérhető lesz majd.)




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


13. Nap: 
Több fotó facebookon

Nos, megint igyekszem Attila kedvébe járni. Ugyebár, amikor azt mondtam, hogy nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy kikísérleteztem, hogyan tudom lekoppintani azokat az ételeket, amiket szeretnek az emberek, a töltöttkáposzta, és a székelykáposzta is közte volt, mint lekoppintandó étel.
A mai kaja töltöttkáposztának indult, de túlfőtt a káposztafej, amit azért főztünk meg, hogy leveleit könnyen leszedjük. Nos, sikerült leszedni. Valóban könnyen lejött, de nem maradt egyben, mállott is már. Híres politikusunk szavaival élve: „Ezt elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.” :)
Így aztán székelykáposztát készítettünk gombóccal.
A töltött káposztát én amúgy nem tudom elkészíteni, mert nem babráltam töltögetéssel. Ezt kedvesem csinálta meg, anno.

Ezt ette ma „Alanyunk”:


- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre vega székelykáposzta, gombóc, vega tejföl, sült lepény. A székelykáposzta összetétele: káposzta, savanyúkáposzta, bab, hagyma (kihagyható), fokhagyma, natúr fűszerek. A gombóc barnarizsből, csicseriborsóból, maradék vegagyroshúsból (mert ugyebár nem hagyunk maradékot), fokhagymából, és natúr fűszerekből készült. A vega tejföl most kesudió alapú. Összetételét már leírtam az előzőekben, de az elektronikus könyvben is benne van.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel: 
Panasz nincs, kaja jó. :) Legalábbis ezt mondja Attila.


14. Nap: 
Több fotó facebookon

Elérkeztünk a „kísérlet” utolsó napjához. Bár, mi Kedvesemmel visszautazunk holnap Magyarhonba, Attilának még itt marad Fiam, aki tovább készíti Neki ezeket az ételeket, támogatva ezzel lelkileg is, nem csak időt spórol meg Neki. :)
Nem hagyja abba Attila ezt az étkezést, míg le nem fogy.
„Hősünk” azt mondja, hogy majd ha lefogyott, megenged Magának más dolgokat táplálkozás terén néha. Én óvatosságra intem. S mindenki mást is, aki ebbe belekezd.
Ezek az ételek nem csak a többleteket bontják le, és pótolják a szervezet hiányait, de letisztítja a bél-, és érrendszerben lévő rátapadt, az emésztést, felszívódást gátló anyagokat is.

Egyértelmű és logikus, hogy ennek kapcsán javul a felszívódás, a hasznos anyagok felhasználása.
Az is logikus, hogy ez a gyorsabb, nagyobb mennyiségű felszívódás igaz a testidegen anyagokra, a méreganyagokra is, amit mi ízfokozóként, tartósítóként, adalékként, stb. használunk.
Ez azt jelenti, hogyha valaki visszaáll az előző étrendre, sok jóra ne számítson!!!
Úgy gondolom, teljesen őszintén kezdtük el ezt az egészet, és már az elején elmondtam, hogy mivel kell megküzdenie, függetlenül attól, hogy finomakat eszik, és éheznie sem kell.

Van, akinél enyhe szédülést, fejfájást, hányingert, hasmenést is okozhat. Ez a folyamat viszont nem tévesztendő össze egy, a szervezetben zajló, káros, betegséget okozó folyamattal. Ez tisztulási folyamat. Megemlítem azt is, hogy volt olyan a múltban, aki csak gyógyszerekkel tudott minden nap székelni. Amikor ezt az ételt elkezdte fogyasztani, pár napra rá simán tudott kakikálni. Rendkívül boldog volt tőle. Ugye, milyen kevés kell az örömhöz? :)

És ha már az őszinteségnél tartunk: saját magamon tapasztaltam, mit jelent a valamennyire megtisztult szervezettel visszatérni azokra az ételekre, amelyeket előtte evett az ember. Onnan tudom, hogy mire számíthattok, ha ezt megteszitek, hogy életemet „megunva” úgy gondoltam, a halálba zabálom magam. Bár húst ekkor sem ettem, az állatok életének tiszteletben tartása miatt. Pár év alatt túlsúlyos lettem, magas vérnyomásom lett, és még enyhe sztrókot is kaptam. Velem született gerincproblémám is betetőzött, és mára már alig tudok fent lenni. Ezeket azért mondtam el, hogy ne a "gyógyító táplálékok” rovására írjátok azt, amit rajtam láttok esetleg. A „gyógyító táplálékok” működnek, és nem is akárhogy.

Ezt ette ma „Alanyunk”:

- Délelőtt gyümölcsök, külön-külön fogyasztva típusonként, egymástól 20-30 perccel elválasztva.

- Ebédre vöröslencsés kölesköret, zöldségragu, sült karfiol.
A vöröslencsés kölesköret összetétele: főtt köles, főtt vöröslencse, kevés só, és amikor elkészült, hozzáadva kis hidegen sajtolt olivaolaj.
A ragu a megmaradt, felszelt zöldségek a gyros után + felkockázva még egy kis sárgarépa, karalábé meg zeller, ami szintén maradék volt a hűtőben egy korábbi ebédről, mert - mint mondtam – nem dobunk ki semmit. Ha ennek ellenére is marad valami, az üvegekbe, vagy fagyasztóba kerül. Jelen esetben szándékosan készítettünk többet, hogy egy kicsit bespájzoljunk ezekből is Attilának.
Tehát a ragu kókuszzsíron megpirítva az említett zöldségek, pirítás közben teljes kiőrlésű liszttel tovább pirítva kicsit, majd vízzel felengedve. Ehhez még jött egy kis üvegnyi currys pástétom, amit az előző napokban tettünk el dunsztolva. További ízesítésnek kapott még zöld fűszereket. Annyi vizet tettünk hozzá amíg főtt, hogy egy sűrű, ragu állag legyen a végeredmény.
A karfiol simán sütőben megsütve úgy, hogy előtte bekentük fűszeres olajjal.




- Délutánra - vagy akár vacsora helyett -, egy kis olajos mag aszalvánnyal, ami jó B-vitamin forrás, és az aszalvánnyal párosítva az aszalvány cukortartalma miatt jó agyserkentő is. Ezért is kapta a „Diákcsemege” nevet.

- Vacsora kihagyható, mert tudom, hogy ez a mennyiség bőven elég, amit addig megevett. De ha este hat óra előtt még enni akar valamit Attila, az említett pástétomot kapja, sok-sok zöldséggel.


Észrevétel:
Panasz nincs, kaja jó. :) Legalábbis ezt mondja Attila.



Összegzés



Attila beszámolója


Beszámolóm a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOKRÓL”
(egy különös fogyókúra története)


Győző munkásságával kb. másfél évvel ezelőtt ismerkedtem meg először, egy közös barátunkon keresztül, aki éppen neki főzött. Elkezdtem érdeklődni a téma iránt, mert ez már évek óta foglalkoztatott engem. Egyre inkább azt éreztem, hogy változtatnom kell a táplálkozási szokásaimon, mert valamit nem jól csinálok. Ezt onnan vettem észre, hogy egyre inkább boldogtalan vagyok, egyre inkább hízok, egyre inkább mindenféle táplálékkal kényeztetem magam, ami szem-szájnak ingere. Mindez valójában, az utóbbi időkben átélt párkapcsolati trauma következménye volt elsősorban, bár igazság szerint egész életemet nyomon követte ez a hullámzó súlyprobléma. Egyszer fent, egyszer lent. Az utóbbi nagy trauma után csak felfele mentek a kilók, lefele nem. Egy idő után láttam, hogy ez nem vezet jóra, a halálba vezet, és azt gondoltam, hogy van még mit tennem ezen a Földön, van még dolgom, ezért ezt a folyamatot meg kell állítanom.

Magamtól ezt hosszú évtizedeken keresztül próbáltam mindenféle módszerrel megoldani, mégis mindig ott volt a jojó effektus, körülbelül 25-30 éve. A lényeg az, hogy azok a formulák nem jöttek össze, amit kipróbáltam. Láttam abban valami lehetőséget, amit Győző közölt az interneten, és személyesen – pontosabban online kapcsolatban. Egyre többet kérdezgettem, faggattam, és elég készségesen válaszolt mindenre. Már akkor nagyon érdekes személyiségnek találtam, akivel szívesen barátkoznék - ezt gondoltam -, akit szívesen megismernék. Meghívtam, hogy bármikor, amikor kedve támad, feleségestül, családostul szívesen látom Svájcban vendégül. Már akkor pedzegette, hogy milyen jó is lenne, ő még nem volt külföldön, majd egyszer lehetséges – bár nem láttam benne annyira a rajongást a lehetőségért.

Aztán telt az idő, én egy év alatt kb. 30 kilót növekedtem, és már nagyon elegem volt ebből, hogy nem tudok működni, nem működik a rendszerem. Továbbra is tartottuk a kapcsolatot, a könyvét is megkaptam, támogattam is őt emiatt, és egyszer csak bejelentette, hogy lehet, hogy igénybe venné ezt a meghívásomat, mert igencsak úgy alakulnak a dolgok Magyarországon, hogy a családjára, és a családja jövőjére való tekintettel, lehet, hogy el kell hagyniuk az országot. Azért mondom, hogy a családjára való tekintettel, mert ő egyébként teljesen elégedett az életével, a körülményeivel, és igazából nem befolyásolja őt a külső körülmény, a politikai helyzet, a gazdasági helyzet, ő örül, és élvezi az életet boldogan.

Így indult el a mi megismerkedésünk és találkozásunk. Nekem nagyon kapóra jött, mert gondoltam, akkor végre lesz egy „felügyelőm”, tanácsadóm, aki az étkezésben majd tanácsokat ad, illetve segít megtanulni ezeknek az ételeknek az elkészítését, fogyasztását (szó szerint). Ennek nagyon örültem, és erre áldoztam is egyébként elég pénzt, időt, energiát, mert a teljes vendéglátásukat, nyaraltatásukat vállaltam a kis, szűkebb családnak itt Svájcban két hétig.

Lényegében, amit vártam, az bekövetkezett. Az első napokban volt még egy régóta kínzó savas gyomorproblémám, az elképesztő agyatlan táplálkozásom miatt. Kávézás, mindenféle húsos, zsíros ételek, tejtermékek, sajthegyek zabálása sörözéssel fűszerezve... Rendszeresen visszatérő probléma volt már évek óta a gyomorszáj fájdalom, a savasodás, a savas büfögés, a köhögés a savtól stb.

Azt gondoltam - és most is azt gondolom -, hogy fekélyem van, vagy volt, és ezt próbáltam ápolgatni, de nem sikerült, mert mindig visszaestem. Lényeg az, hogy eddig nem tudtam változtatni az életmódomon, de már vészjóslóan közeledett a nagyobb „baj”, ezért bevállaltam a felügyelt változtatást hozzáértő szakemberrel.

Az első egy-két napban elképesztően elkezdett fájni a fejem és a gyomorszájam, meg is ijedtem kicsit, de ahogy folytattam ezeknek az ételeknek a fogyasztását, és teljesen kihagytam minden mást, egy-két nap alatt teljesen elmúlt a fejfájásom, és teljesen elmúlt ez a gyomorfájás is. Azt is érzékeltem, hogy ezekkel az ételekkel jóllakok, de úgy, hogy soha nincs kajakóma, soha nincs az, hogy le vagyok terhelve, hogy le kell feküdnöm, vagy pihennem kell, vagy izzadok, vagy rengeteg energiát vesz el, majd megdöglök, olyan fáradt vagyok a zabálás után. Szóval azt is érzem, hogy energizált vagyok. Hogy sokkal több energiám van a munkára, meg mindenre. Később fekszem le. Az egész éjszakát átalszom. Ezt már nem is tudom, hogy mikor éltem át utoljára, nem tudom az idejét, hogy mikor aludtam át teljesen az éjszakát. Igaz, hogy nem sokat, mert 5-6 órát alszom, de úgy kelek fel, hogy kialudtam magamat és kész.

Tehát energizáltabb vagyok, ki tudom magam pihenni az éjszaka, és nincs az a telítettség érzésem, sőt, leginkább azt érzem legtöbbször, hogy nem vagyok éhes. Mondta is többször itt a segítőm – vagy ahogy én nevezem őt: az „egészség- és környezettudatos személyi táplálkozási trénerem” -, hogy elkészült az étel, együnk. Hát – mondom – nem vagyok éhes, de ehetünk az ebédből. Volt, hogy egy kebabnak a felét tudtam vagy akartam megenni, de aztán mégis megettem a másik felét is, olyan finom volt az a hús nélküli húsos kebab. A lényeg az, hogy nem érzek állandó éhséget. Amikor éhes vagyok, nem mar a sav, nem fáj, és egyszerűen élvezem az éhséget. Tehát ennyi. Ami még fontos, hogy van energiám arra, hogy fussak, szaladjak, kocogjak, mozogjak, biciklizzek, ússzak. Ezzel még inkább hozzájárulok a célom eléréséhez. Egyszer - kb. egy éve -, amikor én ezt a táplálkozást már kipróbáltam, két hét alatt 4 kilót fogytam, de mivel senki nem „ügyelt” rám, lelki ingadozásaim miatt visszaestem.

Most ugyanez történt, két hét alatt körülbelül 4 kilót fogytam, csak most itt hagyta a fiát nekem egy időre mentorom a kontrollra, és a további ételkészítési módszerek megtanítására. Úgy gondolom, hogy decemberig el fogom érni az ideális testsúlyomat, és nagyon boldog leszek vele végre 30 év után. Jelenleg ennyit erről az egészről.

Győzőről annyit tudok elmondani, hogy „lakva ismerszik meg az ember”. Egy olyan embert ismertem meg, aki képes átölelni az egész világot. Minden, a világon megnyilvánuló dologgal, mindennel és mindenkivel együtt. Altruista módon, önzetlenül képes szeretni, és nagyon szeretnivaló ember. Nagyon sokat tanulok tőle nap mint nap a beszélgetések során. Ami a legfontosabb az a békesség, ami belőle árad, és amit próbál a környezetében átadni mindenkinek. Azt a békességet, azt a nyugalmat, azt a türelmet, elfogadást, amit önmagával és a környezetével harmóniában megbékélt ember áraszt. Azt érzékeltem, hogy őt igazából a külső környezeti tényezők nem forgatják ki a belső békéjéből, és ez egy óriási dolog. Azt gondoltam néha, hogy vagy őrült, vagy zseni. Biztos, hogy hallottatok már ilyet, hogy az őrültet és a zsenit egy hajszál választja el. Hát mindenkire rábízom, hogy döntse el, hogy melyik oldalán áll Győző. Én már nagyjából eldöntöttem magamban.

A mai világban, amikor az emberiség egyre inkább önmaga saját természetes környezete, vagyis a Föld ellen fordul, azt gondolom, egyre inkább szükség van az ilyen „bolondokra” , akik tele@ják a kertjüket, és a különleges, organikus, természetközeli kertészetükkel példát mutatva, igazi bio termékeket állítanak elő, és akik bemutatják példaértékűen a valóban egészséges, sőt gyógyító táplálkozás fontosságát és lehetőségét.

Mindenkinek a saját döntése és felelőssége, hogy milyen utat választ…



Hozzáfűznivalóm, a „kísérlethez”



Bízom abban, hogy „Alanyunk” valóban elégedett. Őszinte, nyílt, közvetlen, jószívű embernek ismertem meg, így aztán szívesen elhiszem, hogy úgy van minden, ahogy leírta.
Mint minden ember, Attila is érdekes. A természete talán olyan, mint a természetnek… pontosabban kicsit olyan, mint az időjárás.
Érzelmi alapbeállítottsága révén, változékony…olykor akár viharos is.
Kicsit kételkedő típus, óvatos abban, hogy mit hisz el. Ezt nem is csodálom, hiszen a sok beszélgetésből sok minden kiderült, az is, hogy okkal kételkedik, és óvatos.
Mint megannyi embernek, neki sem volt könnyű élete.

Beszélgetésünk, és tanácsaim során nem egyszer mondta ki ezt a mondatot:
„Ezt nem hiszem el!”.
Volt, hogy bizonyos hit vagy hiedelembéli témák hallatán felfokozott érzelmi állapotba került és úgy reagált. Volt olyan is, hogy aztán exkuzálta magát. Biztosítottam Őt arról, hogy nincs semmi gond, nem sértődtem meg, sőt mi több, meg is értem Őt, hogy miért mondja ezt.
Az említett mondat, akkor hangzott el főként, amikor életem során megtörtént, eseteket akartam felhasználni, hogy bemutassam a hit erejét, ami – véleményem szerint – kitartásra ösztönözheti Őt. Ez néha rosszul sült el. Azt gondolta, azért mondhatok talán ilyeneket, hogy engem többnek nézzenek, mert az életében sok ilyennel találkozott.

Annyit fűzök ehhez, hogy úgysem tudnak annyinak nézni, olyannak látni, ami valójában vagyok. Ez csak akkor „látható”, amikor az ember már saját magát is látja, amikor már megvan a válasz a kérdésre: „Ki vagyok Én?”

Senkinek nem kell itt most megsértődni, de engem kurvára nem érdekel, ki mit gondol rólam, minek néz. Azt sem érdekel, ha valaki megkérdez, véleményt-, tanácsot kér, hogy azt használja-e, vagy félresöpri, csak mert azt látja pl. hogy én nem teszem azt amiről beszélek neki.
Valóban érthető Attila értetlensége, amikor etetem a „GYÓGYATÓ TÁPLÁLÉKOKKAL”, és én meg pástétomos kenyeret eszek, paradicsommal, aminek az összetétele és hatása az emberi szervezetre nem egyezik azzal, amit neki ajánlok.

Természetes és becsülendően őszinte, amikor közli, hogy ebben az ügyben éppen most hiteltelennek talál. Igaza is van. Persze csak az Ő szemszögéből.
Én, amit Neki adtam étel, azon éltem én magam is sokáig, míg meg nem gyógyultam, és tovább is. Bár a gyógyulás szó erős, mert egészséges szervezetre enged következtetni, holott erről szó sincs, mert a környezeti hatások, az ember által elszennyezett természetben való élés - szinte - lehetetlenné teszi. .
Inkább tünetmentességről beszélhetünk legtöbbször, annak ellenére is, hogy a daganat eltűnik a szervezetből például.

Többször próbáltam elmagyarázni az embereknek a mit-miértről, az igazságról.

1. Az igazság relatív, csak nézőpont kérdése. Így aztán ha egy ember nem hazugságra nyitja a száját, megvan győződve az igazáról, azaz: nem hazudik.

2. Valaminek az igazságtartalma nem attól függ, kinek a szájából hallod, amit hallasz. Még kevésbé attól, ki kiabál hangosabban.

Költöttem is egy kis tanmesét erről, mely így szól: „Gondolt egyet az Ördög, és vart magának egy palástot, és kiállt az emberek elé, mint Isten. Széttárt karokkal, nagy áhítattal mondta: „A szeretet jó dolog!” – és az emberek éljeneztek, tapsoltak, míg nem egyik észrevette, hogy kilátszik a patája a palást alól. Odasúgtak hát egymásnak az emberek: „Ne higgy neki, ez az Ördög!”

Na ezért olyan kevés az igaz szeretet, az emberek szívében.

3. Én nem tehetek arról, hogy valaki nem hiszi el, amit mondok. Nem fogok senki kedvéért öltönyt húzni, másnak látszani, mint, ami vagyok, vagy éppen lenni akarok. Én nem megmenteni akarok senkit semmitől, élje az életét belátása szerint. De ha hozzám fordul kéréssel, kérdéssel, hogy én hogy csináltam, hogy éltem túl, amit elvileg nem lehet, akkor azon az úton vizsgálja meg annak igazát amiről beszélek, amelyiket én magam is megjártam. Ha eltér az úttól, véleménye, ne mondja: „Ez lehetetlen!” „Ilyen nincs!” „Hazugság” stb.

Én elmondom, amit kérnek, aztán mindenki azt kezd vele, amit akar. Én nem vitát nyitok soha azzal amit elmondok, vagy közlök. Csupán én ismereteimet, tapasztalataimat, nézőpontjaimat mondom el. Az ember eldönti, hogy elhiszi e, hasznos-e, beépíti-e életvitelébe, életelveibe.

4. Szívesebben hiszünk el olyan dolgokat, melyek számunkra kényelmes megoldás, melynek nem következménye a lemondás, a változtatás. Mi emberek többségben olyanok vagyunk, akik ha szorgalmazzák is a változást, azt változtatás nélkül akarjuk végrehajtani. Kicsit megmosolyogni való. Nem? :)

5. Rendkívül megnehezíti az emberek életét az is, hogy úgy gondolkodunk sokan mindenről, hogy az jó, vagy éppen rossz. Ugyanakkor, ami az egyik Énnek jó, az a másiknak lehet rossz.

Sokat segítene, ha a gondolkodás – és itt az ételekről is beszélhetünk – nem abból állna, hogy jó vagy rossz. Már csak azért sem, mert valójában ilyen formában, az ember nehezebben tud döntést hozni.

Amikor van egy kitűzött cél, mint a fogyás, az egészség, vagy bármilyen cél, akkor egyszerűen arról van szó, hogy valami szolgálja a cél elérését, valami nem. Valami jobban, valami kevésbé.

Így aztán igazán érthetővé válik a kétely, miszerint nem hiszi el valaki, hogy a paradicsom, vagy a citrom egészségtelen, nem eheti az ételhez. Természetesen nem egészségtelen. El is magyarázom, miért nem ehető úgy, olyan összetételben, ahogy általában az emberek szeretnék. Ez túlzásnak, meg hülyeségnek, stb. tűnhet. Az, hogy nem hiszi el valaki, hogy jobban szolgálja az egészsége visszanyerését, a fogyást amit mondok, az mindenki saját dolga.

Még írhatnék további hasonló dolgokat, de minek? :)

Vagyok, aki vagyok. Vagyok, amilyen vagyok.
Nagyképűen úgy gondolom magamról, tudom honnan jöttem e világra, hova tartok.
Igyekeztek olyanná tenni, amilyennek lenni kell egy társadalomban, hogy elfogadjanak mások. Én megtanultam másokat elfogadni olyannak, amilyen. Javaslom, tedd Te is ezt.
Higgyétek el: „Könnyebb sarút húzni a lábunkra, mint szőnyeggel teríteni az egész földet.”

Ha szükséged van arra, ami az én „tálcámra” került életem során, szívesen osztom meg Veled, de ne kérd, hogy olyan legyek, amilyennek hiszel egy illetékest, egy hozzáértőt, egy szakembert, egy hiteles embert, egy gurut, egy mestert, stb., mert én csak egy topis „bolond” maradok. Nem fogok senki kedvért átváltozni, csak hogy higgyenek nekem, vagy, hogy több pénzt húzhassak ki valaki zsebéből. :)

Ha mindezek ellenére – amilyen vagyok – , és ha úgy gondolod segíthetek, szólj! :)

Még éttermeknek is betanítom a „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” elkészítését, hiszen egyre nagyobb rá az igény.
Ha az éttermesek szállodák, stb. tudnák, mennyivel olcsóbb, és könnyebb ezeket elkészíteni, nem haboznának, hogy szóljanak. :)


Szeretettel: a „bolond”







2020-11-18

Főoldal

 SZIASZTOK! 

Megírtam, az Iránytű "GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK" című könyvem. A könyvben: receptek, képek, szabályok, tanácsok, érvek, élettani hatások kúrák...)

Ide kattintva olvashatod a könyv propagáló írását!

Bevezető 

(Fontosnak tartottam ezt elmondani itt.):

Én nem vitaindítónak szánom amit teszek, amit olvasol.

Úgy gondolom, nincs vitaalapja senkinek velem szemben mindaddig, amíg az általam leírtakat nem azon az úton végigjárva vizsgálja meg, amelyiket én megjártam.

Lehet akármilyen tudományra, szakemberekre... hivatkozni. Ők sem járták meg ezt az utat, és akiknek a könyvükből tanultak, azok sem.

Nincs nekem semmi gondom azzal, ha Te nem akarsz változtatni, mert olyan ember vagy – esetleg –, aki szorgalmazza a változást, de csak akkor, ha nem jár változtatással.

Nem kell elvenni másoktól a reményt, alaptalan dolgokra hivatkozva!

Szívesen segítem elő Életmód klubok működtetését, a "GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK" elterjesztését.
Ezt egy több mint húsz éves alapítványi munka előzte meg, amiben elég sok információra tettem szert a természetes élet-, és gyógymódok terén.
Mindent, amit rólam és a gyógyító táplálékokról tudni szeretnétek, ezen a blogon elérhető.

Az „Életmód Klub”-ok – a „LÉTÜNKÉRT” Társaság tagjaként – azok számára jött létre, akik úgy gondolják, ideje életmódot váltani, mert már elegük van a betegségekből, a kizsákmányolásból. (Ilyen klubot bárhol be
lehet indítani, én szívesen segítek!)
A fentiek ellen, természetes élelmiszerekkel, és „okos cserekereskedelemmel” teszünk, az ALAVETŐ EMBERI JOGUNKAL ÉLVE

Működési formánk: KLUB, melynek tagjai egyben a Létünkért Polgári Jogi Társaság tagjai is egyben.

Itt, ezen a klubon belül elsősorban natúr, természetes készételeket, alapanyagokat, étkezéshez előkészített alapanyagokat kaphatnak a tagok, a következő megfontolásokból:

A szervezet olyan, mint a folyó. Ha nem szennyezik tovább, magától kitisztul.

 „Táplálékaitokban keressétek gyógyulásotokat!” Hippocrates

A megfelelő időben és összetételben fogyasztott ételeket, nyugodtan nevezzétek

 >>>>GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOKNAK!<<<<

 


Hogy mit tud nyújtani a Klub?

Olvasd el, mit írtak, erre a szövegre kattintva!

 

Szabályzatot, elveket erre a szövegre kattintva olvashatod!

 

Aki a Klubba belép, automatikusan elfogadta a szabályzatot, és a tagságot a „LÉTÜNKÉRT”-be, még akkor is, ha elmulasztotta az kitölteni! A tagság semmilyen anyagi kötelezettséggel nem jár, a befektetett energiákat osztjuk vissza. A befektetett energia lehet: munka, alapanyag, pénz, szolgáltatás, stb.

Az Életmód Klub Tagjait a következőkkel tudja ellátni:

 

1. „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK”.

A gyógyító táplálékok ilyen formában sajnos szinte még sehol nem elérhetők. Ez nem vegán, vegetáriánus vagy diétás étel, hanem teljes értékű növényi étrend. Nem véletlenül van a nevében a „teljes értékű” meghatározás. Valóban mindent tartalmaz, amire a szervezetnek szüksége van. Ezt a kínálatot kifejezetten kúraszerűen (minimum 1 hónapig) ajánlott fogyasztani, de legjobb, ha életvitelszerűen ezt fogyasztja az ember, kizárva így a civilizációs betegségek jelentős részét.

A facebook képeken egyszeri étkezés mennyisége látható.

 

Hatását az étel csak akkor tudja kifejteni, ha betartod a „FONTOS TUDNI” címszó alatt leírtakat, melyet lejjebb találsz.

 

Azok, akik az 1 hónapot kibírják, már az első két hétben érezhetik áldásos hatását, legyen szó a betegségek nagy többségéről.

Itt készítünk napi szinten (H-P-ig) gluténmentes változatot is, barnarizs, zab, köles, hajdina, burgonya felhasználásával.

Így fogyaszthatják glutén-, tej-, laktóz-, és egyéb érzékenyek, diétázók, cukorbetegek, stb.

 

Ebben a kúrában az egész napi étkezést biztosítjuk, a délelőtti gyümölcsöt kivéve. Részletesebb tájékoztatót a következő linken találsz: IRÁNYTŰ AZ EGÉSZSÉGHEZ (https://csak1bolondblogja.blogspot.com/2020/06/betegseg-es-fajdalom-nelkul.html)

 

Ide kattintva képeket találsz az eddigi ételekről.

 

H-P-ig van ellátás.

Ez az ellátás 1800 Ft támogatási befizetést, vagy hasonló értékű ellenszolgáltatást, árut stb. igényel.

Elkészült az Iránytű „GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK” című írásom, mely összefoglal minden információt a gyógyító táplálékokkal kapcsolatosan! Benne: receptek, szabályok, érvek, leírások...

Bevezetésre került a telefonos, és E-mailes kapcsolattartási, és igényjelzési lehetőség, hogy azok is kapcsolódni tudjanak, akik nem használnak facebookot.

 

Kapcsolat:

 

E-mailes: letunkert@gmail.com

 

Tel: 06301274551

 

2. ÁLLATI TERMÉK MENTES ÉTELEK.

Nevezhető vegánnak, annyi különbséggel, hogy készülnek olyan vegán termékek, amelyek tartalmaznak nem természetes alapanyagokat. Ez az ajánlat olyan ételeket tartalmaz, amelyek teljesen növényi alapanyagúak, és nincsenek bennük adalékanyagok, színezékek stb.

Ugyanaz, mint az 1. pontban szereplő étel, csak 1 adagnyi.

A facebook képeken egyszeri étkezés mennyisége látható.

 

Éthordót (három részes, fogantyús, névvel feliratozva a fülén és tetején) itt is biztosítani kell, ha nincs, adunk.  Értéke 1500 Ft. Ennyit kell fizetni érte. Csere éthordóval értelemszerűen 3000 Ft.

 

H-P-ig van ellátás ebből is.

Ez az ellátás 1200 Ft támogatási befizetést, vagy hasonló értékű ellenszolgáltatást, árut stb. igényel.

 

Ebben az esetben nem kúraként fogyasztod, hiszen eszel mellette mást.

Ennek ellenére, még így is ajánlott, mert legalább nem egészségtelent eszel, és energiát viszel be.

 

3. NAPI EGYSZERI KISZÁLLÍTÁSSAL (Előrendeléssel, dél körüli kiszállítással)

Ez egyfajta „pihenő” lehetőség, melyet naponta lehet rendelni, és a már megszokott formákat és ízeket próbálja visszaadni, csak állati termék mentesen. Ilyenek:

-        pizza

-        hamburger

-        gyros tésztában

-        gyros gluténmentes (sütőben, héjában sült, fűszerezett burgonyával)

-        palacsinta (3 db)

-        pástétomos szendvics (3 db)

-        tönkölylisztből készült ropogtatnivalók (pogácsa stb.)

-        aszalványokkal édesített süteménypótlók

 

Ezeknek az ajánlatoknak a listáját ezen a linken találod: PIHENŐ ÉTELEK LISTÁJA https://docs.google.com/spreadsheets/d/12ODOiD-HLDkSo0l-S-7ZiaBKNXrXLqw8KwJgRZ8scBs/edit?usp=sharing

 

H-Szo-ig van ellátás ebből.

Tételenként az ellátás 1000 Ft támogatási befizetést, vagy hasonló értékű ellenszolgáltatást, árut stb. igényel, ezen kívül 500 Ft a kiszállítás címenként.

 

Érdemes sütőben rámelegíteni ezekre! (Mikróban semmit!)

 

4. FAGYASZTOTT, ELŐKÉSZÍTETT ÉTELEK, ALAPANYAGOK

Ezek olyan, szintén állati termék mentes ételek, amelyek segítségével otthon is gyorsan készíthetsz jó, egészséges ételeket.

Ezeket az ajánlatokat itt találod: KLUB KÉSZLET (https://docs.google.com/spreadsheets/d/1yhbEGKUbaF2C7g2Nb0ENiBWZKUsxrdxc1IKREeJWaTA/edit?usp=sharing )

 

H-P-ig van ellátás ebből is.

 

Privát üzenetben tudsz elérni, ott keress! (Erős Győző), vagy a kluboldalakon megadott telefonszámon!

Nézzétek el nekem, de nem tudok semmit adni azoknak, akikkel előtte nem beszéltem telefonon. Ez a Klub védelmét szolgálja.

 

Mindent, amit rólam és a gyógyító táplálékokról tudni szeretnétek: ITT! 

 

Elsősorban cserélünk! Állati termékeket, fehérlisztet, élesztőt és cukrot, és ezeket tartalmazó dolgokat nem használunk, ezért azt nem kérünk. Ha nincs mit adnod cserébe, az árát letétbe kérem, vagy csak beteszed a Klubba, hogy alapanyagokat vehessünk.  A letét addig marad nálunk, amíg nem tudsz olyat adni, amire szükségem van.

 

Ahol Életmód Klubot hoztunk létre, ott igyekszünk eljuttatni Hozzád, amire szükséged van.

A lentiekben láthatod a kiszállítási feltételeket!

 

ÉLETMÓD KLUB (LÉTÜNKÉRT)

 

Ajka (A kiszállítás megoldott)

https://www.facebook.com/groups/Ajka.Eletmod.Klub/

 

Veszprém (Kiszállítás 25000 Ft érték felett.)

https://www.facebook.com/groups/Veszpremi.Eletmod.Klub/

 

Tapolca (Kiszállítás 25000 Ft érték felett.)

 

https://www.facebook.com/groups/Tapolcai.Eletmod.Klub/

 

Pápa (Kiszállítás 25000 Ft érték felett.)

https://www.facebook.com/groups/Papai.Eletmod.Klub/

 

>>>Megjegyzések, jótanácsok: A két adag ételt egybe rakom éthordóba, nem külön választva. Ha nem tudsz két (csere éthordó is) egybe illeszthető fogantyús éthordót adni, akkor adok, de az árát kérem (1db 1500 Ft).

 

Tipp: Ha nem tudtad megenni az ebédet, ne dobd ki! Gabonából, hüvelyesekből, de még a hőkezelt zöldségekből is, illetve ezek keverékéből, nagyon finom, és egészséges pástétom készíthető. Tegyél hozzá ízlés szerint fokhagymát (antibakteriális hatás), vöröshagymát (természetes só tartalom), sörélesztőpelyhet (1 csészényi anyaghoz egy csapott teáskanálnyit, B vitaminokat tartalmaz, selymesebbé teszi a pástétomot), és ízesítsd, ha kell (csak természetes fűszerekkel), hidegen sajtolt olivaolajat (jó a magas koleszterinre), amitől turmixolható lesz az egész.

 

A csillaggal (*) jelölt alapanyagok organikus (vegyszer nélküli) termesztésből valók.

Az ajándék nem tud állandó lenni sajnos, mert véges a készletem Kedvesem kertjéből.

Egy idő után felfedezhető a lágyabb íz is, ami igazán élvezetes tud lenni, csak le kell tisztulni kicsit az ízlelőbimbóknak, aminek odavágott a sok ízfokozó, cukor, ecet és egyéb.

 

Kerüljétek a mikrohullámú sütő használatát! Inkább hidegen egyétek, mint mikrózva! Nem okoz semmi gondot ezeknek az ételeknek a hidegen való fogyasztása.

Nagyon ritkán használunk olajat, mert az égett olaj rákkeltő, ezzel szemben a kókuszzsír még 400 C fokon sem ég meg. Ha olajat használok, leginkább hidegen sajtolt olivaolajat, azt is legtöbbször utólag teszem bele úgy, hogy főzés idejére beleáztattam a zöldfűszereket (Pl. lecsó. Kevés kókuszzsírban sütöm, párolom puhára, aztán mennek bele a beáztatott fűszerek.)

 

Egyébként nem célom, hogy főzzek Rátok. Abban bízom, ha észreveszitek élettanilag hogy hat Rátok, megtanuljátok, és a családotokat is megmentitek. Semmit nem titkolok.

25 évet foglalkoztam a betegség és a táplálkozás kapcsolatával, a természetes élet-, és gyógymódokkal magán, és alapítvány kereteken belül. Az ételek, amiket ajánlok, valóban gyógyítanak. Még olyan esetekben is, amikor az orvostudomány azt állítja: „lehetetlen”!

Nem nagy ördöngösség, csak annyi az egész, hogy olyan ételt osztok meg Veled, amiben nincs színezék, adalék, ízfokozó, denaturált alapanyag, méreg, állati termék, cukor…

Elmúlik az asztmád, a lábszárfekélyed, a pattanásaid, rendezi a nemi apparátus működését, nem lesz gyomorfekélyed, rákod, helyrehozza az idegrendszeredet. Szinte az összes civilizációs betegséget gyógyítja.

 

Kaposvárról jöttem Ajkára. Ott szinte „legendává” váltak az ételeim, szerették a Klubot. Jöttek Köszönő levelek köszönőlevelek, beszámolók gyógyult emberektől, íródtak újságcikkek

Ha meg akarod érteni, mit is kínálok, nézd meg ezt a videót a szövegre kattintva!

Vagy látogass el ide!

 

Privát üzenetben tudsz engem elérni, ha érdekel, és én elmagyarázok ezzel kapcsolatban mindent szívesen!

 

Fontos tudni!

Csak így vállalom, amit ígértem! („Gyógyító táplálék”. Persze a lábad nem nő ki, de nagyon sok betegség visszafordítható, gyógyítható, az egészség megőrizhető.)

 

1. Nem ehetsz mást, mint amit adok (persze eltérhetsz ettől az étrendtől „pihenés” képpen, de az nem szolgálja az egészséged, és késlelteted a gyógyulást), és csak tiszta vizet (min 2-3 litert), vagy natúr zöld gyógyteát ihatsz, vagy frissen facsart leveket (délelőtt gyümölcslé, de a különböző fajtájú gyümölcsöket nem keverheted!), ezeket is csak éhgyomorra, kortyonként. Nem ihatsz étkezés után, mert hígítja az emésztőnedveket. Étkezés előtt 20-30 perccel igyál egy nagy pohár tiszta vizet, így elkerülöd a kajálás utáni szomjas érzést.

 

2. Jó ha betartod, ha az egészséged a cél, hogy mit mikor eszel!

- Délelőtt kizárólag gyümölcs, gyümölcslé (amikor van). Csak külön fogyasztható! Ne keverd a gyümölcsfajtákat, mert úgy erjednek a gyomorban, és savasítanak.

- Délben a főétel 12-15 óra közt. Ezek legyenek gabonák, magvak, hüvelyesek, zöldségek, és a zöldségek legyenek többségben mindig! A hüvelyeseket csak 10%-ban alkalmazd egy étkezéshez, mert magas a fehérjetartalmuk.

- Délután 15-17 óra közt (de minimum 1,5-2 óra teljen el az elfogyasztott ebéd után) fél csészényi olajos mag és nem több, amelybe lehet aszalványt is keverni.

- Estére 18-20 óra közt, de lefekvés előtt minimum 2-3 órával vacsora, ami akár az ebéd másik fele is lehet. Gabona, olajos mag, zöldség szerepelhet benne, amelyben a zöldségek játszanak túlnyomó szerepet!

 

3. Tudnod kell, hogy ezek az ételek magas energia tartalmúak, és sokkal hamarabb felszívódnak. A legsűrűbb összetételűek is (gabona, olajos mag, babfélék) 1-2 óra alatt emésztődnek. Eleinte, ha hamar éhséget érzel, ennek két oka lesz:

 

a) A szervezeted nem tudja, hogy ez a bevitt energia mennyiség nem csak pillanatnyi hóbort részedről, és azonnal felhasználja a szervezetedben lezajló káros folyamatok kezelésére.

Kell pár nap, mire észreveszi, hogy napi bevitelről van szó, és megnyugszik.

b) A szervezetben felhalmozódott többletek is éhesek, mint pl. a Candida gomba. Ha nem kap táplálékot, rángatja a belsődet, és nem múlik el az éhségérzeted, míg nem eszel valami élesztőset, vagy cukrosat, mivel az a tápláléka. Olyan ez, mint a koffein-, vagy a nikotinéhség.

 

Legalább két hét kell, mire megszokod, és sokkal kevesebb táplálékkal be fogod érni, mert valójában nem a gyomrot kell megtölteni, hanem megfelelő mennyiségű energiát bevinni, amire az élő ételek a legjobbak. Az első időszak nehéz, ki kell bírni.

A testsúlyod - akár kövér, akár sovány vagy - elég gyorsan beáll az ideálisra a gyógyító táplálékok hatásaként.

 

4. Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a ma emberének az ízlelőbimbói kissé érzéketlenné váltak a különleges ízekre, köszönhetően a durva, erős fűszereknek, ízesítésnek: só, bors, ecet, cukor, ízfokozók. Ezért aztán a lágyabb, és más ízeket, nem érezzük, vagy ha igen, nem kedveljük, mert elszoktunk. Kell egy kis idő, míg ráhangolódsz.

 

5. Van egy mondás: „Ételedet idd meg, Italodat rágd meg.” Jelentése egyszerű. Arra utal, hogy addig rágd az ételt, míg – szinte – annyira folyékonnyá nem válik a szádban, mint a víz. Ez elég lényeges, mert az emésztés már a szájban megkezdődik a nyállal. A kevésbé megrágott ételeket, az emésztő szervednek kell feldolgoznia, és bizony a keményebb fajta gabonák evésekor ez akár fájdalmas is lehet a gyomornak. Tudom, hogy sokan nem szeretnek rágni - én sem - csak nyelni, mint kacsa a nokedlit, de ha a gyógyító táplálékokat eszed, rágd meg rendesen!

 

6. Nehogy megmikrózd ezt a kaját, mert végzel vele! Légkeveréses sütőben, vagy grillsütőben melegítsd kis hőmérsékleten.

 

7. Talán még Te is beleférsz. Vannak emberek, akiknek küldök amolyan "gyorsételt". Készítek hamburgerhúst, csak persze vegánban, tönkölyből, zabból, sárgaborsóból, természetes fűszerekből, aztán lefagyasztom. Készítek pástétomokat üvegbe rakva, amelyek vaj és egyéb szarság helyett használhatók. Gabonából, hüvelyesekből, ezek keverékéből. Töltök most már lassan hurkát, és kolbászt is gabonákból. Csomagolok le főtt gabonaköreteket hüvelyesekkel, melyeket melegítés után lehet fogyasztani, vagy akár pástétomot, öntetet lehet készíteni belőlük. Gabonából, hüvelyesekből, de még a hőkezelt zöldségekből is -  illetve ezek keverékéből - nagyon finom, és egészséges pástétom készíthető. Tegyél hozzá ízlés szerint fokhagymát (antibakteriális hatás), vöröshagymát (természetes só tartalom), sörélesztőpelyhet (1 csészényi anyaghoz egy csapott teáskanálnyit, B vitaminokat tartalmaz, selymesebbé teszi a pástétomot), és ízesítsd, ha kell (csak természetes fűszerekkel), hidegen sajtolt olivaolajat (jó a magas koleszterinre), amitől turmixolható lesz az egész. Ha ezekhez normális kenyeret veszel, ami teljes kiőrlésű, adalék nélküli, ha mód van rá, élesztő nélküli, akkor nyert ügyed van. Gabonákat, és hüvelyeseket is tudok adni.