2020-07-01

Ami kell az élet fenntartásához

Ami kell az élet fenntartásához 
"A GYÓGYÍTÓ TÁPLÁLÉKOK"  tartalmaznak ilyeneket.

Aminosavak

Néhány aminosavról

A szervezet felépítése szempontjából, nem is annyira a fehérjékre, mint inkább a fehérjét felépítő aminosavakra van szüksége a szervezetnek.

22 aminosavat ismer a ma a tudomány, mely a fehérjéket építi fel. Ebből 8 esszenciális (a szervezet számára nélkülözhetetlen), mert a szervezet nem tudja előállítani. Egy kilencedik aminosavról azt állítják, hogy a gyermekek számára esszenciális.

 

A huszonkét aminosav

(az esszenciális aminosavakat jelölve)

 

alanin

arginin

aszparagin

aszparaginsav

cisztein

cisztin

fenilanilin*

glicin

glutamin

glutaminsav

hisztidin* (csecsemők és gyermekek számára)

izoleucin*

leucin*

lizin*

metionin*

ornitin

prolin

szerin

tirozin

treonin*

triptofán*

valin*

 

A fehérjéket lebontva aminosavakra, ezekből az aminosavakból szintetizálja (állítja elő) a szervezet a saját fehérjéit. Ezért állnak értetlenül a kutató orvosok, tudósok, hogy mSért ijesztgetik a vegetáriánusokat, a növényi étrenden élőket azzal, hogy a növényi fehérje nem teljes értékű. „A természet bölcs. minden élőlény ugyanazokból az aminosavakból épül fel, így a növényekben és álatokban is megtalálható mind a nyolc esszenciális aminosav. A természettudomány az a fehérjét hívja teljesértékűnek, mely mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazza. Növények közül ilyen: a kelbimbó, sárgarépa, kukorica, karfiol, uborka, tök, krumpli, zöldborsó, az összes dióféle, szezám-, napraforgómag, valamint a paradicsom fehérjéi.

        Hangsúlyozni kell, hogy nem kell minden étkezésnél bevinni a teljesértékű fehérjéket, de még naponta sem!

 

Közelebbről

 

Triptofrán

Esszenciális aminosav, melyet a szervezet fehérjékből állít elő. Segít, hogy természetes módon aludjunk el. Csökkenti a fájdalomérzékenységet. Nem gyógyszeres, antidepresszánsként hat. Enyhíti a szorongást és a feszültséget. Segít csökkenteni a szervezet alkohollal kapcsolatos kémiai zavarainak tüneteit, és segít leküzdeni az alkoholizmust.

 

Fenilanalin

         Esszenciális aminosav, melyet a szervezet fehérjékből állít elő. Olyan vegyületekké alakul a szervezetben, mely éberséget, és vitalitást fokoz. Csillapítja az éhséget, fokozza a szexuális vágyat. Javítja az emlékezőképességet és szellemi frissességet. Mérsékli a depressziót.

 

Lizin

         Esszenciális aminosav, melyet a szervezet fehérjékből állít elő. Szükség van rá a növekedéshez, a szövetek regenerálódásához, gyógyuláshoz, valamint ellenanyagok-, hormonok- és enzimek képződéséhez. Segít csökkenteni a herpesz-simplex-fertőzés előfordulását és/vagy megakadályozza azt. Segíti a koncentráló képességet. Biztosítja az energiatermeléshez a zsírsavak felhasználását.

 

Arginin

         Búzából, zabból, dióból, kukoricából, barnarizsből, mazsolából, szezámmagból, fehérjékből… nyeri a szervezet. Az agyalapi mirigy normális működéséhez van rá szükség. Növeli a spremiumok számát. Elősegíti az immunválasztást, a sebgyógyulást. Segít a szervezet zsírraktárainak lebontásában, az izomtónus fenntartásában.

 

Glutamin és Glutaminsav

         Serkenti az agyat. Nagy mennyiségű ammóniát képes megkötni, ami gátolja az agyműködést. Elősegíti a szellemi képesség fejlődését, javítja a megfigyelő képességet, csökkenti a szellemi kimerültséget. Az intelligencia javításán kívül segíthet az alkoholizmus leküzdésében is. Gyorsítja a fekélyek gyógyulását, enyhíti a fáradságot, csökkenti a depressziót. Segíthet impotenciás zavaroknál.

 

Cisztein és Cisztin

         Méreganyagok közömbösítésében, a szervezetből való kiürítésében játszik nagy szerepet. A dohányzás és alkohol fogyasztás káros hatásainak közömbösítésében nagy szerepe van. Védelmet nyújtanak a röntgensugarak káros hatásai ellen is.

 

Metionin

         Esszenciális aminosav, melyet a szervezet fehérjékből állít elő. A ciszteinhez hasonlóan kén tartalmú aminosav. Némely esetben előnyös lehet a szkizofréniában szenvedőknek, mivel csökkenti a vér hisztaminszintjét. Kolinnal és folsavval együtt védelmet nyújt bizonyos daganatok ellen. Hiánya károsan befolyásolja a veseműködést, fokozza az ödéma képződést a fertőzésekre való fogékonyságot. Állatkísérletekben, hiánya koleszterin lerakódásokhoz, arteriosclerosishoz és a szőr kihullásához vezetett.

 

Glicin

         Segítheti az agyalapi mirigy csökkent működését. Nélkülözhetetlen az izomműködéshez. Alkalmazzák hypoglycaemia kezelésére. Mérsékli a gyomorsavtúltengést. Alkalmazzák bizonyos típusú acideamiának (a vér savas kémhatásának), valamint leucinegyensúly zavara által okozott kellemetlen test- és szájszaggal járó korkép gyógyítására.

 

Tirozin

         Bár nem esszenciális aminosav, jelentős szerepe van az agy aktiválásának serkentése. Ahhoz például, hogy a fenilalanin hangulatkeltő, étvágycsökkentő stb. hatását kifejtse előbb tirozinná kell átalakulnia. Tirozin hiányában nem képződik elég norepinefrin és a következmény depresszió, szorongás.

 

 


Fehérjék és aminosavak

A fehérjék és az aminosavak

 

A szervezet felépítése szempontjából, nem is annyira a fehérjékre, mint inkább a fehérjét felépítő aminosavakra van szüksége a szervezetnek.

22 aminosavat ismer a ma a tudomány, mely a fehérjéket építi fel. Ebből 8esszenciális (a szervezet számára nélkülözhetetlen), mert a szervezet nem tudja előállítani. Egy kilencedik aminosavról azt állítják, hogy a gyermekek számára esszenciális.

A huszonkét aminosav

(az esszenciális aminosavakat jelölve)

 

alanin

arginin

aszparagin

aszparaginsav

cisztein

cisztin

fenilanilin*

glicin

glutamin

glutaminsav

hisztidin* (csecsemők és gyermekek számára)

izoleucin*

leucin*

lizin*

metionin*

ornitin

prolin

szerin

tirozin

treonin*

triptofán*

valin*

 

A fehérjéket lebontva aminosavakra, ezekből az aminosavakból szintetizálja (állítja elő) a szervezet a saját fehérjéit. Ezért állnak értetlenül a kutató orvosok, tudósok, hogy miért ijesztgetik a vegetáriánusokat, a növényi étrenden élőket azzal, hogy a növényi fehérje nem teljes értékű.

A természettudomány az a fehérjét hívja teljesértékűnek, mely mind a nyolc esszenciális aminosavat tartalmazza. Növények közül ilyen: a kelbimbó, sárgarépa, kukorica, karfiol, uborka, tök, krumpli, zöldborsó, az összes dióféle, szezám-, napraforgómag, valamint a paradicsom fehérjéi.

         Hangsúlyozni kell, hogy nem kell minden étkezésnél bevinni a teljesértékű fehérjéket, de még naponta sem!

 

 

Fehérje szükségletről

 

Ez egy rendkívül fontos „állomás”, hiszen számos bonyodalom, betegség alapja az a hipotézis, miszerint az emberi szervezet számára napi 100-120 gramm fehérje szükséges az egészséges élet fenntartásához. Ez a hibás elmélet alapozta meg számos civilizációs betegség létrejöttét és gyorsuló ütemben való terjedését, mint például: rák, asztma, köszvény, reuma, allergia… és további – iszonyatosan sok – betegséget.

Kutatók, orvosok igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a tévesen elterjed fehérjebevitel nagyságrendjéről, annak káros következményéről, de kevés sikerrel. Olyan elismert tudósok, a világ különböző pontjain, kik közül, van aki 50 éve kutatja e témát, publikálták a nagy tévedést, mely a napi fehérjefogyasztást 120 grammban határozta meg, és annak következményeit.

 

„Tej élet…?” „Tej élet…?”

 

Ma már tudják és a VHO (Egészségügyi Világszervezet) ajánlatában is napi 40 gramm szerepel, úgy, hogy bevallják 10 grammot ráhagytak, ami azt jelenti, hogy egészséges élet élhető napi 30 gramm fehérjebevitel mellett. Nem beszélve arról, hogy a fehérjetöbblet fogyasztás okozta betegségek kiküszöbölhetők és például, nem kell ész nélkül irtani a parlagfüvet többé, mert nem lesz rá senki allergiás! A tévesen ajánlott napi 120 gramm, egy sikertelen patkánykísérlet eredménye, melyről már évtizedek óta tudják, hogy rosszul határozták meg, de a hasát szertő nép, már felépítette tej és húsiparait, na meg gyógyszeriparait, és nehéz jobb útra téríteni az embereket. Olvassa el a hús és tejről szóló írást!

„hús” hús”

 

 

 

 

Vitaminok

Ásványi anyagok

Fűszernövények

Gabonák

Stresszoldó anyagok

Biocsírák



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése