2020-07-09

Citromkúra

Citromkúra

Mielőtt leírom, elmondok néhány dolgot!
Mivel utálok írni, a citromkúra leírását is a neten kezdtem keresni, hogy kiválasztom a legjobbat, vagy legalábbis, az általam annak tartottat, és legfeljebb kiegészítem. Hogy honnan veszem ehhez a bátorságot? Talán onnan, hogy 1994 óta foglalkozom a betegség táplálkozás kapcsolatával, és mert voltam annyira „bátor”, hogy végig is csináltam rendesen. Na jó, a „bátor” szót visszavonom, mert az életben maradás hajtott, mivel az orvostudomány a mai napig nem tud segíteni hasonló eseteken, ami nekem volt.

Elmondom, mitől dobtam el a kicsinyke kis agyamat. 
Figyeld, miket írnak, aztán ezzel le is járatják a lehetőségeket, amivel mások a haláltól tudnának megmenekülni:
-    „…igaz, nem csináltam végig a kúrát, és ettem húst is…” 
-    „…a 14. Napnál tartok, de nem hogy jobban lennék, van, hogy szédülök, kelés lett a hátamon…”
…és még idézhetnék.

Drága „Gyermekeim”! Ha már ennyire ......... voltatok, hogy nem jártatok el körültekintően a kúrát illetően, legalább hallgatnátok, mert olyan ....... vagytok, hogy a bicska nyílik ki a zsebembe!

Elismétlem még egyszer itt! A hasonló jellegű kúrák alatt a szervezetben feloldódnak a méreganyagok, és elkezdi a szervezet azt kiüríteni, széklet, hányás, bőrön keresztül: izzadás, kelés, pattanás… A vérképed is rossz lesz, hiszen a vér szállítja a feloldott szennyeződéseket, a szervezetből kifelé is! Ugyanis, nem csak a beépíteni kívánt dolgokat juttatja el a vér a szervezeten belül a kívánt helyre, de azt is, ami nem oda tartozik! 
Ez a magyarázat a történtekre. 

Nem kívántam én itt megsérteni senkit! Én magam is csinálok hülyeségeket, és magamat is ....... tartom magam olyankor, mindenféle önostorozás nélkül. 

Nézzük, a helyes citromkúrát!

A kúra előtt legalább egy héttel, és a kúra alatt, már vega kaját fogyassz csak!
Kizárólag nyers citrom facsart leve jöhet számításba, és csak a leve!!! Rost nem, főleg nem a héja! 
Egyesével kell növelni a napi citrom adagot, egészen addig, míg el nem érjük a 3x3 darabot, amit reggel, délben este iszunk meg.

Vigyázz arra hogy facsart citromlevet étkezés előtt minimum 40 perccel idd meg és várd meg amíg teljesen felszívódik, még vizet se igyál.
20-30 perccel a citromlé fogyasztása előtt igyál bőségesen vizet vagy gyógyteát.

1. nap, 1 citrom facsart levét fogyasztjuk, reggel, éhgyomorra.
2. nap, 2-öt. Reggel, és délben ebéd előtt minimum fél órával, mert ennyi kell, hogy felszívódjon!
3. nap, 3-at. Reggel, délben este, étkezés előtt mindig!
4. nap, 4-et. Reggel 2-öt, délben 1, este 1.
5. nap, 5-öt. Reggel 2, délben 2, este 1.
6. nap, 6-ot. Reggel 2, délben 2, este 2.
7. nap, 7-et. Reggel 3, délben 2, este 2.
8. nap, 8-at. Reggel 3, délben 3, este 2.
9. nap, 9-et. Reggel 3, délben 3, este 3. A 9. Nap egyben forduló pont, innen kell visszafelé haladni.
10. nap, 8-at. Reggel 3, délben 3, este 2.
11. nap, 7-et. Reggel 3, délben 2, este 2.
12. nap, 6-ot. Reggel 2, délben 2, este 2.
13. nap, 5-öt. Reggel 2, délben 2, este 1.
14. nap, 4-et. Reggel 2, délben 1, este 1.
15. nap, 3-at. Reggel 1, délben 1, este 1.
16. nap, 2-öt. Reggel 1, délben 1.
17. nap, 1-et. Reggel 1.

A kúra erősségét, a 9. Nap, a napi 3x3 citrom levének fogyasztásának ismétlése határozza meg!
A 9. napot 3-7 napig lehet megismételni. Ez azt jelenti, hogy Te eldöntöd, vagy segítséget kérsz, milyen hosszú kúrát szeretnél, állapotodnak megfelelően, és annyi napon keresztül ismétled meg, a reggel 3, délben 3, este 3 citrom levének fogyasztását.

Fontos dolgokra hívom fel figyelmed!

Ha elkúrod, és nem éhgyomorra viszed be a citrom levét, kárt okozol Magadnak, mert elsavasítja a szervezetedet, ami nem kívánt dolgokat von majd maga után!
Amúgy a citrom a leghatásosabb lúgosítója a szervezetnek, még akkor is, ha ettől sokan – orvosok főleg – hanyatt vágják magukat! 
Vannak olyanok, akik cukorral csinálták a kúrát, mert úgy nem olyan savanyú, és csodálkoztak, hogy sok a gyomorsav. 
Ami azt illeti valóban szét lehet vele baszni a gyomrot, hiszen, ha bármivel keveredik a citrom leve a gyomorba, azonnal savasítja azt! 

Ha betartod, hogy éhgyomorra és kis kortyonként a szájba víve, ott nyállal addig kevergetve míg azt nem érzed, hogy már nem savanyú, és csak utána nyeled le, akkor a legjobb gyógymódja az elsavasodott szervezet természetes lúgosításának.

Itt még egy dolgot tisztáznunk kell! Hogy mit is az üres gyomor.
Ezekhez a következőket kell tudni:
Minél több ételfajtát keversz össze (állati, növényi), annál nehezebben emészthető, és annál több ideig rohadnak Benned!

Egy normális ételkombináció nem rohad a gyomorban!!! Egyszerűen lebomlik. Ez csak kizárólag növényi étrendnél érvényes! Ebben az esetben kb. 2-3 óra alatt kiürül a szervezetből az étel.
Citromkúra alatt nem is javasolt más fogyasztása, csak a növényi, vegán étrend. Ha meg végig csináltad ezt a kúrát nem ajánlom, hogy vissza szokj az állati termékek fogyasztására.

Egy kis segítség, hogy tudd, mikor beszélhetünk éhgyomorról.

A gyümölcsök, 20-40 perc alatt felszívódnak a gyomorból, akárcsak a zöldségfélék, függően attól, hogy menyi a lé tartalmuk. 

A vegán kaják 2-3 óra alatt ürülhetnek.

A ma embere húsos ételekkel, olyan ételeket visz be, melyek – összetételüknél fogva – 6-8 órát is eltöltenek a gyomorba, miközben rohad, savasít, és metilalkohol is képződik. 

Ebből az utóbbiból tisztán látszik, hogy nem sok esélyed van éhgyomorra bevinni a citrom levét! Nem igaz?

Próbálj meg délelőtt gyümölcsön élni a kúra alatt, vigyázva, hogy ne keverd össze gyomrodba a különböző gyümölcscukrokat, mert azok még egymást is erjesztik. Azaz, külön edd a különböző gyümölcsöket 20-40 perc különbséggel!
Délben ebédelj, de sok zöldséggel, délután egy kis olajos mag aszalvánnyal, nem sok, csak fél csészényi, este meg vacsi, valami szendvics féle, növényi pástétommal, teljes kiőrlésű kenyérből, zöldséggel.  És ne feledd, ha nem iszol legalább 2.5-3 liter vizet naponta, de nem kajára, akkor megint csak „magad alatt vágtad a fát”! 

Nézzük, mire is jó még a citromkúra:

Sok hasznos tulajdonsága közül: ér tisztító, baktériumölő, gombaölő, vírusölő, antidpresszáns, nyugtató hatású, a szervezetben megbúvó élősködők, paraziták ellen is hatásos, idegnyugtató, májtisztító hatású. Kalcium és C-vitamin tartalma magas. C-vitamin tartalma elősegíti a kalcium csontokba való beépülését. Hasznos még epekövek, vesekövek esetén is, de ízületi gyulladás és láz ellen is kiváló gyógyszer. Sőt egyesek szerint a rák gyógyításában is rendkívüli szerepet kaphatna… 
    
Magas vitamintartalom: C-vitamin tartalma viszonylag magas, kb. 53 mg/100g. Levét kifacsarva, nem leszűrve, csak a magokat eltávolítva igyuk. Segíti az immunrendszer működését. Napi fogyasztása javasolt.

Bioflavon tartalom: Vértisztító, véredény regeneráló hatás.

Germánium tartalom: Vírusölő, immunrendszer erősítő hatás. Daganatölő, rákellenes tulajdonságai is vannak - bár ez vitatott. A vér oxigénszintjét növeli.

Kalcium tartalom: A citrom kalciumtartalma kb. 25 mg/100g. A gyümölcsben található foszfor, c-vitamin és szerves sav tartalom elősegíti a kalcium optimális hasznosulását, csontokba való jobb beépülését.

Szerves sav tartalom: Bár a citrom citromsav tartalmánál fogva savanyú, ezek a savak az emberi szervezetben ásványi anyagokkal - főleg nátriummal - vegyületeket alkotnak. Ezek a vegyületek lúgos kémhatásúak, így a szervezetet lúgosítják.

Ha kérdés marad még Benned, inkább szólj, szívesen segítek, vagy fordulj „szakemberhez”, de hivataloshoz lehetőleg, hanem olyanhoz, akinek tapasztalata, és kellő rálátása van ezekre a dolgokra (mondjuk egy jó természetgyógyász)!

Bár nem tudom, ki vagy, de gondolom, Te is csak egy ÉN, ajánlom a lenti videókat!
Talán Neked is hasznodra lesz.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése