2020-07-02

Stressz oldása szellemi úton

Stressz oldása szellemi úton

Azok az emberek, kik tudatosan keresnek megoldást életük rendbetételére, úgy, hogy nem másokra támaszkodnak elsősorban, sokat töltenek gondolkodással. Keresik a történések okait, hogy mindaz, ami velük történt, miért is volt, és ami fontos: mindezt úgy teszik, hogy önmagukat igyekeznek „jobb belátásra” bírni. Az ilyen emberek már tisztában vannak azzal, hogy ami velük történik, azért ők maguk a felelősek. Ilyen alapból kiindulva keresik a történések okait, s azt megértve kerülnek nyugodt, számukra elfogadható lelki állapotba. 
Nagyon érdekes, dolog, hogy az ilyen egyének táplálkozási szokásai megváltoznak. Kívánalmaik, eltérnek valamelyest a megszokott táplálkozási szokásoktól, és igyekeznek élő enzimben gazdag ételeket fogyasztani, ami azt jelenti: automatikusan kezdi kizárni a szervezetre káros elemek fogyasztását. 
Ezt azért említem meg, mert mindegy, hogy az ember milyen úton indul el a gond, fájdalom, a stressz nélküli élet felé, táplálkozás, vagy megértés útján, mert a „kettő egy-másba kanyarodik” vissza. 
Itt nincs is másról szó, mint – tulajdonképpen – a megértésről. Ebben az esetben a megértés adja a „nyugalmat”. 
Ahhoz viszont, hogy az ember megértő legyen, befogadónak kell lennie. Ez azt jelenti, hogy a kialakult világnézete mellett, legyen nyitott, az új dolgokkal szembe. Ezt meg-könnyítendő, hogy a kialakult világnézet is a környezetünkből összeszedett, minket el-árasztó információk tömkelege juttatott el bennünket nézeteinkhez, a világról kialakított képhez. Ennek tudatában, az állandó változások mellett, mint pl. az újabb felismerések, kutatási eredmények, megváltozott környezeti viszonyok..., senki ne akarjon ugyanazzal a hittel élni minden pillanatba. További "elmozdulásra" késztetheti az állandóságot-, ki-számíthatóságot-, rendszerezettséget... szerető embert, ha felismeri a múlt jelenre gyakorolt hatását, abból megfelelő következtetéseket levonva, változtatja a jelen cselekedeteit. A jelen cselekedetei aztán egy – esetleg – kedvezőbb jövőt hoz. 
E gondolatsorok a félelemben, stresszben élőket arra igyekszik biztatni, hogy is-merjék fel: a jövő nem más, mint a jelen következménye, melyet mindig a jelenben kell alakítani úgy, hogy ne legyen okunk félni. Félelem, mely megalapozza a stressz kialakulását.  
Azok az emberek, kik stresszben, félelemben élnek, keressék azok társaságát, kik-ről tudják, hogy rájuk nem vonatkozik ez az állapot, sőt, nyugalmuk szinte „bosszantó”, és beszélgessenek minél többet, kitárgyalva állapotuk okát! Biztos vagyok abban, hogy számukra, megdöbbentő „életfilozófiákat” fognak hallani, melyet hasznosítani tudnak majd saját életükben. Persze óvakodjunk attól, ki valamilyen káros szenvedélyre hivatkozva látja saját nyugalma megoldását, mint kávé, alkohol, kábítószer…! 

Bár nem tudom, ki vagy, de gondolom, Te is csak egy ÉN, ajánlom a lenti videókat!
Talán Neked is hasznodra lesz.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése