2020-10-31

TÚLSÚLY ÉS A VÉRNYOMÁS



TÚLSÚLY ÉS A TÚLSÚLY OKOZTA VÉRNYOMÁS EMELKEDÉS


„Étkezési tanácsot is adtok a klubban? A magas vérnyomáson, és a túlsúlyon szeretnék változtatni. Kimondottan gyógyszer ellenes vagyok, és a hagyományos orvosláshoz nincs bizalmam.” E.

Többen "panaszkodnak" arról, hogy fogynak. Persze, csak vicc a "panasz" szó. :)

Van olyan, aki 1 hét alatt 4, egy másik 3 kg-ot fogyott. Kicsit aggódtak, de megnyugtattam Őket, hogy ez az ütem lassulni fog, és a fogyás megáll, ha eléri a testmagassághoz tartozó testsúlyt. Ezek az emberek - természetesen - túlsúlyosak, akik teljes mértékben azt ették, amit tőlem kaptak.

Az ételek (képek) élettani hatásának köszönhető ez, hiszen, ha van "energiája" a szervezetnek, akkor a szervezetben előforduló többletet, és hiányt igyekszik kiegyensúlyozni. Az mindegy, hogy milyen többletről vagy hiányról van szó. Beszélhetünk többlet zsírról vagy sejtek közt megkötődött vízről. Sok esetben nem zsír, hanem a víz halmozódik fel. Ezt a vizet egyébként a szervetlen só köti meg. Mindegy, hogy tengeri vagy kősó.

Én is használok (adalékmentes) sót, mert anélkül már nem igazán tudnánk semmit megenni, viszont használok elég sok szerves sót, mely ugyanúgy alkalmas a szervezet sóigényének kielégítésére amellett, hogy kihajtja a szervezetből a sejtek közt megkötődött vizet, amit a szervetlen só kötött meg. 1 g só kb. 10 g vizet meg tud kötni.

Azoknak a túlsúlyos embereknek, akikben a sok víz ilyen formában felhalmozódik, szinte mindig magas a vérnyomásuk. Ez látszik pl. abból, ahogy a zokni gumija nyomot hagy az illető bokáján. Persze lehet más oka is a magas vérnyomásnak. A szervezetben minden mozog, nem csak a vér. Ezt a mozgatást a szív végzi el. Természetesen nagy leterhelés számára és nagy erőt igényel, hogy ezt meg tudja tenni a sok vízzel. Így alakul ki ez a fajta magas vérnyomás. Minél több a víz, annál nagyobb a testsúly és a vérnyomás.

Az általam adott ételek hatására ezek a helyzetek igyekeznek normalizálódni, hiszen az ételekben már nincsenek olyan dolgok (vagy legalábbis minimálisan pl. a nem organikus zöldségekben), amelyek a szervezetben nem kívánatosak, illetve az ételek összetétele és minősége igyekszik optimális lenni, így fejti ki a kedvező hatásokat, a szervezet meg elvégzi a többit saját gyógyítása érdekében.

Remélem, kielégítő volt a válasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése